مرکب زدايي کاغذ باطلهبراي توليد کردن يک تن کاغذ تازه ، به 5 متر مکعب ، چوب که از 50 درخت بدست مي آيد، احتياج است. در ترکيه شرکت دولتي سکا ، که 50% کاغذ را توليد مي کند، تن چوب درخت را به مصرف مي رساند. بازيابي 1 تن کاغذ باطله به مفهوم حفظ 17 درخت است. در سال 1992 در ترکيه نسبت بازيابي کاغذ باطله 32% و نسبت استفاده 45% بود. 66% از کاغذ باطله جمع آوري شده را بخش خصوصي و بقيه را سيکا استفاده مي کند.با تجه به نوساناتي که در بازار کاغذ در توليد سررسيد 1399 و خريد سالنامه اتفاق افتاده اين مهم بيش از پيش به چشم مياييد.


بازيابي کاغذهاي باطله محيط زيست و جنگلها را حفظ و از هدر رفتن انرژي جلوگيري مي کند. در ترکيه ، تقاضا براي کاغذ باطله هر سال 530000 تن است (15% از خارج وارد مي شود). فقط يک واحد خصوصي مرکب زدايي با شناورسازي در آنکارا وجود دارد (26000 تن در سال). بقيه کاغذهاي باطله جمع آوري شده ، بدون مرکب زدايي را کارخانه هاي دولتي استفاده مي کنند.سيکا 19% و بخش خصوصي 66% کاغذ باطله را در سربرگهاي خود استفاده مي کنند. در ترکيه کمبود چشمگيري در کاغذ رومه وجود دارد.


عوامل موثر در بازيابي کاغذ :



  • مواد شيميايي و پرکنهاي کاغذ

  • روش جمع آوري و رده بندي کاغذ

  • نوع مرکب چاپ

  • عمر کاغذ باطله


مرکب زدايي کاغذ باطله بطور تجاري در سال 1950 شروع شد. در اروپا بطور مرتب از شناورسازي براي مرکب زدايي کاغذ باطله مورد بازيابي استفاده مي شود. شناورسازي از نظر مصرب آب و کاهش الياف بر روش شستشو ارجعيت دارد.
مرکب زدايي با شستشو:


مرکب زدايي با شستشو فرآيندي فيزيکي است که شامل شستشوي ذرات مرکب تا 10μm است در حالي که الياف بزرگتر در توريها نگه داشته مي شوند. جدول زير مزايا و معايب مرکب زدايي با استفاده از روشهاي شستشو و شناورسازي را نشان مي دهد. امروزه اغلب سيستمها مرکب زدايي جديد نصب شده شامل هر دو سيستم شستشو و شناورسازي و شستشويي مي شوند که انعطاف پذيري بيشتري در کار با مرکبهاي گوناگون فراهم مي کند.


مرکب زدايي با شناورسازي :


چهار مرحله در مرکب زدايي کاغذهاي باطله وجود دارد:



جدا کردن ذرات مرکب از الياف کاغذ به وسيله لجن سازي در مجاورت مواد شيميايي
توليد پاشيدگي پايدار ذرات در محلول موجود
شناورسازي ذرات مرکب
جلوگيري از رسوب دوباره ذرات مرکب روي الياف



اثر اوليه سود سوزآور ، افزايش تورم الياف سلوي است. افزودن قليا باعث صابوني شدن مواد چسباننده به مرکبهاي چاپي مرسوم ميشود. با افزايش غلظت قليا ، بالا رفتن کارآيي مرکب زدايي نيز مشاهده مي شود. به نظر مي رسد جذب يون هاي OH- دامنه الکتروستاتيکي بين ذرات مرکب و الياف را افزايش مي دهد که به گسستگي بيشتر مرکب مي انجامد.


در گام اول ، يونهاي هيدروکسيل الياف و ذرات مرکب را باردار مي کنند. در گام دوم ، بخش آبگريز شوينده به ذرات مرکب مي چسبد و تحت تاثير دافعه منفي بين الياف و رنگدانه ذره مرکب از الياف بيرون مي آيد.


منبع: مرکز اطلاعات کاغذ ايران


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سایت علمی انرژی تاریک پوشاک مهدیون تیم انمیشن سازی یاریگران روناس طرح Amanda پلاک دردسرساز... شرکت نظافتی دست به کار