حال خوش بازار کاغذ* دولت بايد کار را به مردم بسپارد

در پايان سراغ «احمد شريفان» که 27 سال در صنف کاغذ فعاليت و سابقه و همچنين مسئوليتي در اتحاديه کاغذ و مقوا دارد، مي‌رويم تا از او هم درباره اين روزهاي بازار کاغذ بشنويم. او در اين گفت‌وگو اظهار مي‌دارد: هنوز اعتقاد دارم دولت بايد کار را به مردم بسپارد. از زماني که کار به دست تجار سپرده شده، ثبات حس مي‌شود و از زماني که دلار 3800 يا 4200 که متعلق به عده خاص بود ارائه شد، سلاطين کاغذ رخ نشان دادند.

شريفان اضافه مي‌کند: خوشبختانه از زماني که ارز نيمايي به کاغذ داده شد، شاهد رقابتي شدن بازار کاغذ هستيم. بازار دست تجار صنف افتاد و آنها در حال رقابت با يکديگر هستند. اگر اين مسير را ادامه دهيم در آينده وضع بهتر هم خواهد شد. اين مسئلخه در توليد سالنامه 99 و همچنين خريد سالنامه سال آينده بسيار تاثيرگذار است.

وي اضافه مي‌کند: اگر دولت اجازه دهد تجار ورود و خروج کالا را انجام دهند، فکر مي‌کنم اين ثبات ماندگار باشد.

در ادامه بشنويد سخنان فروشندگان،‌ واردکنندگان و بازرس اتحاديه کاغذ و مقوا را در ويديوي زير:


خبرگزاري فارس پيش از اين طي يک يادداشت «استدلال‌هايي براي عرضه کاغذ يارانه‌اي يا آزاد» منتشر کرده بود که در بخش‌هايي از آن آمده بود:

اگر کاغذها با ارز آزاد يا حداقل نيمايي و در چهارچوب بازار آزاد، توسط واردکنندگان حرفه‌اي که 15 سال بود چنين کاري را انجام مي‌دادند، وارد و عرضه مي‌شد چه نقاط مثبت يا منفي مي‌توانست داشته باشد؟

* نقاط مثبت:

1. ارز تخصيصي به نرخ ترجيحي علي‌القاعده مي‌تواند نصيب اقشار کمتر برخوردار جامعه در اين شرايط اقتصادي سخت شود.

2. نياز به هزاران ساعت کار تيمي در صنف براي توزيع آن نبود.

3. از حجم وسيع کاغذبازي (بوروکراسي) اداري براي رسيدن به مقصود جلوگيري به عمل مي‌آمد.

4. از فسادي که خواه‌ناخواه (کم يا زياد) جزو اينگونه امور است، پيشگيري مي‌شد.

5. ناشران با توجه به هزينه‌ بالاي کاغذ دقت بيشتري نسبت به انتخاب کتاب و واقعي‌تر شدن تيراژ و قيمت آن‌ها مي‌کردند.

* ايراد منتقدان رهاسازي واردات کاغذ:

1. شوک وارده دامنه‌دارتر از چيزي خواهد بود که در بدو امر به نظر مي‌رسد و امکان دارد با توجه به قيمت بالاي کاغذ در بازار آزاد از حجم توليد کتاب به ميزان زيادي کاسته شده و اين امر موجب بالا رفتن قيمت کتاب و فاصله‌ بيشتر آحاد جامعه با آن شود.

پاسخ: تجربه‌ اواسط دهه‌ 80 نشان داد که شوک اوليه بيشتر يک موج است که با اندکي تحمل از سوي ناشران مي‌تواند پشت سر گذاشته شود تا بازار به قيمت‌هاي متعادل و منطقي خود نزديک شود.

2. همان‌طور که پيش تر گفته شد حجم وسيعي از کاغذ وارداتي با نرخ ترجيحي در يک سال و نيم گذشته وارد و مستقيماً راهي بازار آزاد شده است. چه تضميني وجود دارد که در اين صورت نيز، اين سازوکار نادرست بر بازار کاغذ حاکم نشود؟

پاسخ: در اين صورت هم مي‌توان پيشنهاد کرد که با ياري گرفتن از واردکنندگان شناسنامه‌دار وحرفه‌اي نسبت به هدايت بازار کاغذ اقدام کرد. همان‌طوري که در 14 سال گذشته با همين رويه عمل شده است.

حدود 6 ماه است که نرخ ارز تفاوت چنداني نکرده. اين را بايد در نظر داشت که به نظر مي‌رسد مسئولان و سياستگذاران فرهنگي مي‌توانند با دقت و برنامه‌ريزي درست از جنبه‌هاي منفي کار کم کرده و با گذشت زمان به جنبه‌هاي مثبت آن بيفزايند.

چنانچه در مجموع دولت به نتيجه‌اي که هدف اين يادداشت است برسد، مي‌توان براي کاستن از جنبه‌ منفي کار، از شيوه‌ پلکاني بهره برد. يعني ابتدا براي واردات کاغذ ارز نيمايي تخصيص داد و سپس ـ در صورت موفق بودن اين روش ـ پس از مدتي واردات آن را با ارز آزاد مجاز اعلام کرد.


منبع: مرکز اطلاعات کاغذ ايران


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پیش بینی ورزش - ورزش ما، مرجعی برای توسعه ورزش کشور ~KPOP FOR EVER~ آلاچیق- پرگولا- دکوراسیون چوبی universityfile Babam قیمت فرمالین من و زندگی قالب رضا تردیدها و دوراهی های زندگی من Darrell